Akunova-& Öronakupunktur

Akuova

Akunova (Akupunktur 2000) är en akupunkturform som upptäcktes av akupunktören John Boel. Ett nytt och mycket effektivt akupunktursystem. I och omkring varje led finns reflexpunkter som har förbindelse med olika delar i hjärnan, bl.a. påverkas kroppens nervsystem och hormonsystem. Akunova har mer likhet med kiropraktiken än TCM (traditional Chinese medicine).

Med Akunovan kan du få hjälp med allt från nackspärr och ryggskott till huvudvärk/migrän, allergi, eksem, whiplashskada, tinnitus, nedsatt hörsel ögonproblem, ischias, hälsporre, magåkommor mm. Det har visat sig att Akunova har så hög påverkbarhet på systemet som 90-95%, vilket är högre än TCM akupunkturen.

Öronakupunktur

En reflexologimetod där punkter i örat stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen. Genom att behandla en bestämnd punkt i örat som motsvarar och står i relation med ett visst organ, en kroppsdel, eller en funktion kan man förebygga och- behandla sjukdomar och ge smärtlindring. En effektiv metod som även är bra att stödja andra behandlingar med som te.x. massage. Öronakupunkturen är effektiv på mycket och används mycket vid beroendeproblem som rökning mm.

Välkomna att fråga mer om dessa behandlingsformer, tycker ni det är obehagligt med nålar så används akupressur eller så sätter man frö eller kulplåster på de aktuella punkterna.

Copyright © All Rights Reserved FriskvårdsResursen